Verkoopbegeleiding - Je woning verkopen

Kennismaking

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan maken we eerst een vrijblijvende afspraak om kennis met elkaar te maken. Want het thuisgevoel mag al beginnen terwijl we samen aan tafel zitten. Tijdens dit gesprek presenteren wij als verkoopmakelaar je graag de mogelijkheden van ons kantoor. Is er die klik? Dan plannen we een vervolgafspraak om toelichting te geven op de waarde van je woning, adviseren we je in de verkoopstrategie en verzorgen wij graag het gehele traject van verkoopbegeleiding.

Wat is je woning waard?

Wanneer je jouw woning wilt gaan verkopen, komen wij graag bij je langs voor een gratis waardebepaling van je woning. We bekijken samen met jou de woning en geven je daarna een globale indruk van de huidige verkoopwaarde en de verwachte verkooptijd van jouw woning. Tevens geven wij je, indien gewenst, enkele handige verkooptips om je woning nog beter verkoopklaar te maken.

Bemiddelingsovereenkomst

Als je besluit een samenwerking met ons aan te gaan, wordt deze vastgelegd in een bemiddelingsovereenkomst. Hierin wordt de vraagprijs van je woning vastgelegd, welke courtage we berekenen en overige overeengekomen afspraken. Zo weet iedereen waar hij aan toe is! Wel zo duidelijk.

Presentatie

Na een gedegen vooronderzoek en getroffen voorbereidingen, verzorgen wij een uitgebreide en professionele presentatie van je woning in de vorm van een representatieve verkoopbrochure. De brochure wordt voorzien van een omschrijving van de woning, foto’s, plattegronden en de kadastrale kaart. Hij wordt uitgedeeld aan kijkers, maar ook aan geïnteresseerden die bijvoorbeeld via internet de brochure opvragen. Want uiteraard presenteren wij jouw woning ook op onze eigen website www.huysveldt.nl en op diverse andere woning websites (waaronder Funda en VBO). En onthoud: onnodig adverteren doen we niet. Dat vinden we zonde van je geld.

Bezichtigingen

Wij onderhouden nauw contact met potentiële kopers en benaderen deze ook actief om je woning onder hun aandacht te brengen. Daarnaast bellen we met geïnteresseerden die een brochure hebben ontvangen. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de reacties hierop, want we begrijpen als geen ander hoe nieuwsgierig je hiernaar bent. Indien een potentiële koper een bezichtiging van jouw woning wenst, maken we in overleg met jou hiervoor een afspraak. Daarbij informeren we je over de voorbereidingen die je moet treffen. Want het is wel zo prettig als potentiële kopers niet over rondslingerend speelgoed vallen of die loszittende trapleuning ontdekken. We geven kandidaten ruim de tijd om je woning te bekijken, zodat alle aspecten gezien worden. Eén van de eerste dingen die we na afloop van de bezichtiging doen? Jou op de hoogte stellen van de eerste indruk van de kijkers! Want daar ben je natuurlijk ontzettend benieuwd naar.

Bieding

En dan wordt het pas écht spannend. Het moment waar je misschien al heel lang naar uit hebt gekeken komt in zicht. Wanneer een potentiële koper overgaat op het doen van een bod, starten we in overleg met jou de onderhandelingen op. Een goede strategie is daarbij belangrijk, want de verkoop van een woning gaat vrijwel altijd gepaard met grote financiële belangen, iets wat wij nooit uit het oog verliezen. Maar ook aspecten zoals ontbindende voorwaarden, overdrachtstermijn, zekerheidsstellingen en andere juridische aspecten spelen een belangrijke rol in de onderhandelingen. Als je als verkoper hierbij emotioneel betrokken bent, is het moeilijk om hierin zakelijk te blijven. Daarom is het van belang de onderhandelingen professioneel en zakelijk door ons te laten voeren om een zo optimaal mogelijk resultaat te realiseren.

Koopakte en afwikkeling

Komt het tot een overeenstemming? Terwijl jij een gat in de lucht springt, verzorgen wij de koopakte waarin alle (juridische) aspecten rondom de koop worden vastgelegd. Vervolgens vindt op de afgesproken datum de overdracht van je woning plaats op een notariskantoor naar keuze van de koper. Voorafgaand aan de overdracht vindt er nog een opleveringsinspectie van je woning plaats. Uiteraard word je bij dit verkoopproces van begin tot eind begeleid

Huysveldt makelaardij hanteert een persoonlijke, actieve en eerlijke werkwijze. Natuurlijk gaan wij voor een resultaat dat overeenkomt met jouw verwachtingen. Een woning in de regio Helmond, Deurne of Asten die je wilt verkopen? Schakel ons dan in voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

Snelzoeken

Zoek direct in ons aanbod